JOULUKUU  2011
    

Jouluvesper

No pictures in Gallery

    

The Festival of Nine Lessons and Carols

Noin viisikymmentä Finn-Brit  -ystävää kokoontui keskiviikkona 7.12.2011 Keskusseurakuntatalolle perinteiseen englantilaiseen jouluvesperiin. Paikalla oli myös paljon nuoria koululaisia, niin yleisössä kuin tekstien lukijoina. Tunnelmalliset  joululaulut ja sointuvat evankeliumitekstit virittivät vieraat joulun odotukseen.

Aikaisempien vuosien tapaan järjestimme tilaisuuden yhteistyössä Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanssa. Tilaisuuden johti kappalainen Sampo Kujala ja laulujen säestyksestä vastasi  kanttori Ismo Savimäki.

Tilaisuuden päätteeksi tarjoiltiin glögiä ja pipareita sekä yhdistyksen hallituksen jäsenten leipomaa maukasta englantilaista joulukakkua.

Kiitos kaikille läsnäolijoille ja tilaisuuden järjestelyssä mukana olleille! Aivan erityinen kiitos kaikille lukijoille!

Merry Christmas!

 
MARRASKUU  2011
    

Konsertteja Tampereella

No pictures in Gallery

    

Kamarimusiikkia Tampereen Vanhassa kirkossa (Keskustori)

Tampere Chamber Music Orchestra* esittää:

 

Sunnuntaina 20.11.2011 kello 19.00-

"Klassista jousilla": Beethoven, Haydn

Conductor and soloist: Juhani Tepponen

 

Tiistaina 13.12.2011 kello 19.00-

"Jouluista barokkia": Avison/Scarlatti, Marcello, Händel, Torelli

Soloist: Heikki Pöyhönen (oboe), Conductor: Juhani Tepponen

 

*) HUOM! Orkesterissa soittaa useita Finn-Brit -jäseniä!

Voit yhdistää vaikka jouluostos-matkan ja  upean musiikkielämyksen! Yhdistys ei järjestä yhteiskuljetusta konsertteihin.

 
LOKAKUU  2011
    

Autumn Party & Concert

picture gallery

    

Keskusjärjestö ja Tampereen Finn-Britit järjestivät yhdessä

GUY FAWKES AUTUMN PARTY & CONCERT

la 29.10. klo 16-21 puheenjohtaja Tarja Teitto-Tuckettin kotona Lempäälässä.

Tarjolla oli herkullista ruokaa runsain mitoin, uuniperunoista suklaakakkuihin (jami-jami mikä suklaakuorrutus!). Ohjelmassa oli puheita, laulua ja klassista soitantaa jousilla. Ja tietysti iloista seurustelua!

Paikalle oli saapunut runsaat 60 Finn-Brittiä eri puolilta Suomea. Mukana oli myös Englannin suurlähettiläs Matthew Lodge perheineen. Oli mukava nähdä myös paljon lapsia, joista pienimpiä viihdyttivät babysitterit. 

Illan hämärtyessä suuntasimme kokolle ja kun liekit olivat saavuttaneet hyvän korkeuden sekaan  heitettiin Guy Fawkes -parka. Juhla päättyi mahtavaan ilotulitukseen, jonka jälkeen vieraat vähitellen suuntasivat kohti kotejaan...

Kiitos Tarjalle perheineen mahtavasta juhlasta ja sydäntälämmittävästä yhdessäolosta!

Katso tunnelmia kuvina!

 
    

Nick Tampereella

picture gallery

    

Nick Hennessey

"The North and South, West and East, this is where they meet - at your feet"

keskiviikkona 26.10. kello 18.30 Tallinpihan kahvila, Kuninkaankatu 4, Tampere

"The wonderfully talented Nick Hennessey" oli loka-marrraskuussa kahden viikon kiertueella Suomessa. Pieni fanijoukko, Anita ja Anneli, menivät Tampereelle katsomaan Nickin uutta esitystä. Tarinankertoja valloitti yleisönsä - kuten aina! - uusilla koskettavilla ja opettavaisilla tarinoilla mm Japanista, Norjasta ja Venäjältä.

Toivottavasti saamme Nickin ensi vuonna vieraaksemme tänne Hämeenlinnaan!

 
    

Teatteriretki 2011

picture gallery

    

Kultalampi

Tampereen komediateatteri

Aurinkoisena lokakuun sunnuntaina, eli 2.10., aloitimme syyskauden toimintamme teatterin merkeissä: Tampereen Komediateatterin kokeneet konkarit, Ismo Kallio ja Tuija Vuolle, tarjosivat meille nautittavan kesän  Kultalammella.

 
SYYSKUU  2011
    

Autumn Seminar 2011

picture gallery

    

The Annual Autumn Seminar 2011

"Identity, Multiculturalism and the Olympics"

Perjantaina 16.9.2011 , British Embassy, Helsinki

Finn-Brittien ja Englannin suurlähetystön välinen yhteistyö jatkui tänäkin syksynä mielenkiintoisen seminaarin muodossa. Aihepiiri käsitteli kansallista identiteettiä, monikulttuurisuutta ja sitä miten nämä asiat näkyvät urheilussa. Aihe oli siis hyvin ajankohtainen ensi kesän Lontoon Olympialaisten alla. Luennoitsijat olivat alansa huippuja.

Rob VanWynsberghe kertoi Vancouverin vuoden 2010 talviolympialaisten yhteiskunnallista vaikutuksista. Esim. kisoja varten rakennettujen tilojen ottaminen suuren yleisön käyttöön ei ole onnistunut suunnitelmien mukaan.

Ensi kesän Lontoon Olympialaisten järjestelytoimikunnan jäsen, tohtori Muhammad Abdul Bari kertoi niistä monista projekteista, joiden avulla koko maa, eikä vain lontoolaiset, on saatu ottamaan kisat omakseen. Lontoossa uskotaan, että kisapaikat ja muut tilat pystytään ottamaan laajasti yhteiskunnan käyttöön.

Suomesta oli kaksi luennoitsijaa, Jouko Kokkonen Urheilumuseon Säätiöstä, ja Mervi Tervo Oulun yliopistosta. Kokkonen kuvasi hauskalla tavalla suomalaisten urheilijoiden, mm Paavo Nurmen, osuutta olympialaisten historiassa. Mervi Tervo puolestaan kertoi mm miten urheilussa on suhtauduttu naisurheilijoihin eri aikoina.

Noin viisikymmentä osanottajaa nautti aurinkoisesta syyskuun perjantaista Kaivopuiston tunnelmallisessa lähetystörakennuksessa maittavan Shepherds Pie'n ja omenapiiraan kera.

Ohjelma:

12.00-  Lounas

13,15-  Opening: the British Ambassador, Mr Matthew Lodge

13.30-  Introduction: Howy Jacobs, University of Tampere

13.40- Rob VanWynsberghe, Univesity of British Columbia, Vancouver,Canada

"Identity, Pride and Multiculturalism: Social Impact of the 2010 Olympic Games"

14.15- Jouko Kokkonen, Sports Museum Foundation of Finland

"Sports and Nationalism - united forever? Case Finland"

14.50- Coffee/Tea

15.20- Mervi Tervo, University of Oulu

" 'Us' and the 'Others' in Finnish sports journalism"

15.55- Muhammad Abdul Bari, Board Member of LOGOC (London Olympics       Organizing Committee), London

"London 2012 and Britain's Diversity"

16.30- Panel discussion, all speakers as panel

16.55- Closing remarks, Tarja Teitto-Tuckett, Federation of Finnish-British Societies

 
    

Irlantilaisia säveliä Hämeenlinnassa

No pictures in Gallery

    

Irish Festival in Finland - The Fiddle Case

Verkatehdas pe 23.9.2011

Finnish-Irish Societyn järjestämä manner-Euroopan suurin irlantilaisen musiikin tapahtuma piipahti  jälleen Hämeenlinnassa! Kolmen muusikon yhtye, The Fiddle Case, toi tuulahduksia irlantilaisen kansanmusiikin kehdosta County Claresta. Toivottavasti yhdistyksemme jäsenistä mahdollisimman moni oli mukana, vaikka emme yhteistä varausta tällä kerralla tehneetkään. Ensi syksynä sitten taas voimme mennä vaikka yhdessä!

 
KESÄKUU  2011
    

Finnkino NT Live

No pictures in Gallery

    

Tampereella tapahtuu...

National Theatre Live, London

to 30.6 kello 21.00-00.30 Kirsikkapuisto (n 2 h)

Elokuvateatteri FINNKINO, Plevna, Tampere

Finnkino tuo Suomeen teatteriesityksiä suorana lähetyksenä Lontoon National Theatre'n lavalta. Koe tämä mahtava elämys - on kuin olisit itse teatterin lavalla muiden esiintyjien joukossa!

Kokoa muutama ystävä mukaasi ja lähtekää kokeilemaan jotakin uutta!

Finnkino on varannut Finn-Briteille pienen kiintiön lippuja alennuksella! Mainitse lippuja varatessasi olevasi jäsen. Ota kuitenkin huomioon, että alennuslippuja on vain määräkiintiö! Ohjelmisto ja ale-tarjous ovat voimassa myös Helsingin Finnkinossa.

Varaukset: www.finnkino.fi  puhelinvaraukset: 0600 007007

Lisätietoja: www.finnkino.fi/movies/nt_live

 
TOUKOKUU  2011
    

Konsertti

No pictures in Gallery

    

English Chamber Orchestra

Verkatehtaalla ma 9.5.2011

Hämeenlinna sai kokea todella loistavan musiikki-illan, kun Verkatehtaalla esiintyi toukokuussa maailmankuulu englantilainen kamariorkesteri "English Chamber Orchestra". Orkesteria johti Ralf Gothóni, joka toimi orkesterin ylikapellimestarina vuosina 2000-09.  Ohjelmassa oli Mozartia, mm. Konsertto kahdelle pianolle, jonka Gothoni soitti yhdessä herkän  Anastasia Injushinan kanssa  - johtaen samalla "toisella kädellä" orkesteria!

Väliajan jälkeen oli vuorossa Benjamin Brittenin Serenadi, jossa John Thurgood, maailmankuulu käyrätorven soittaja, ja amerikkalainen tenori Nicholas Phan, esittivät hienon "äänten vuoropuhelun". Muutaman ylimääräisen jälkeen orkesteri riemstutti yleisön soittamalla suomalaisen kansansävelmän pizzicatona! Ja yleisö oli haltioissaan! Mahtava ilta!

 
    

Nick Hennessey lukioissa

picture gallery

    

Kansainvälisyys-teema lukioissa

Nick Hennessey, storyteller, Kalevala-runesinger

16.5. Lammin lukio 

17.5. Hämeenlinnan Yhteiskoulun lukio

Jälleen Hämeenlinnan Suomalais-Brittiläisellä Yhdistyksellä oli todella suuri ilo, kun pystyimme esittelemään Nick Hennesseyn alueemme lukiolaisille.

Maanantaina 16.5. Nick vieraili Lammin lukiossa ja esiintyi noin 150 lukiolaiselle. Nuoret olivat innoissaan mukana esityksessä ja ehdottivat erilaisia makeita ja happamia "tavaroita", joita  kuolinvuoteellaan lojuva kuningas oli lähettänyt kolme poikansa etsimään ja tuomaan hänelle päättääkseen sillä perusteella kenelle  kolmesta pojastaan kuningaskuntansa jättäisi. ...olutta (makea), Ruotsin maa (hapan=MM-jääkiekon kunniaksi!), akka, ukko .... !? 1. tarina: Kivipaaden tarinaan liittyi nuorten onneton rakkaus. 2. tarina: Neito pelastui Paholaisen luota saatuaan apua vaikeita, mutta ilmeisen oikeita ratkaisuja - ja niin mekin voimme omilla valinnoillamme päättää oman elämämme suunnan.

Tiistaina 17.5. oli vuorossa esiintyminen Hämeenlinnan Yhteiskoulun lukiolla, jossa puolestaan noin 220 lukiolaista ja pieni joukko yläasteen 9-luokkalaisia seurasi intensiivisesti tarinoiden kulkua. Nauru kaikui salissa, kun Nick esitti tarinan vanhaa akkaa, joka komensi nuorta prinssiä: "I'm cold! Warm me! Please!", Minua paleltaa! Lämmitä minua! ja "I'm so  lonely! Kiss me! Please!" Olen niin yksinäinen! Suutele minua!

Molemmilla kouluilla Nick sai valtavat aplodit ja niin opettajat kuin oppilaatkin olivat todella ihastuneita Nickiiin ja hänen tarinoihinsa! Kiitos Nick! Tulethan pian taas uudelleen!

Edellisen kerran Nick kävi Hämeenlinnassa marraskuussa 2010, jolloin hän valloitti Hämeenlinnan Lyseon lukiolla yli 500 oppilasta! Nick Hennessey on erittäin suosittu  ja kysytty esiintyjä Suomessa. Samoin hän esiintyy ahkerasti kotimaassaan Englannissa sekä kiertää ympäri maailmaa esittämässä brittiläisiä ja irlantilaisia kansantaruja ja -lauluja - ja tietysti hän on matkoillaan myös Kalevalan suurlähettiläs!

Nickhän on kalevalaisen runolaulannan maailmanmestari vuodelta 2000. Hänen mielestään meidän Kalevalamme on maailman paras kansalliseepos, koska se on koottu keräämällä tiedot kansan keskuudesta aidoilta runolaulajilta.

 
    

Ohjelmallinen kevätjuhla

picture gallery

    

Spring Party &

Nick Hennessey Show

Tiistai 17.5.2011 kello 18-22

Pub Albertin Kellari, Kirkkorinne 2, Hämeenlinna

Iloista yhdessäoloa, ruokailua, Hattukisa, Tietokilpailu, yhteislaulua - ja illan ehdoton kohokohta: NICK HENNESSEY tarinoimassa ja laulamassa!

Nelisenkymmentä Finn-Brittiä ystävineen kohtasivat Hämeenlinnassa tiistai-iltana pubi Albertin kellarissa jokakeväisessä Spring Party'ssä, joka nyt sai vielä lisäväriä Nickin vierailusta! Oli todella mukavaa saada myös pieni edustusjoukkue Tampereen yhdistyksestä juhlaamme! Pääsimme todella harjoittelemaan käytännön kielitaitoa, sillä illassamme oli mukana paljon natiiveja. Mukana oli myös Keskusjärjestömme upouusi puheenjohtaja Tarja Teitto-Tuckett, tietenkin Tampereelta!

Hattukisassa oli noin tusinan verran osanottajia. Yleisö äänesti ylivoimaiseksi voittajaksi Yrjö Kalveksen Tampereelta - ehkä hieman yllätyksellisesti, tai sitten EI (katso kuvia). Samoin tietokilpailun voitto meni tamperelaiselle joukkueelle, olivathan he ottaneet mukaansa "salaisen aseen" eli kirjallisuuden lehtorin John Purkis'in, miehen joka tietää KAIKEN  Englannin historiasta!

Ruokailun jälkeen Nick Hennessey astui lavalle ja saimme ensimmäistä kertaa kuulla hänen esittävän tunnelmallisia lauluja. Hän esiintyi kahteen eri otteeseen illan aikana ja molemmilla kerroilla hänen uskomaton tarinankerronnan lahjansa valloitti läsnäolijat täysin! Tällä kerralla emme kuulleet omaa Kalevalaamme, vaan tarinat kertoivat elämästä Skotlannin rannikoilta ennen meidän aikaamme: onnettomista rakkaustarinoista, ihmiseksi kasvamisen vaikeudesta ja ennen kaikkea - siitä miten tärkeää on etsiä ja kertoa tarinoita! Kiitos Nick, kun kosketit sydämiämme tarinoillasi!

Kiitos kaikille mukana olijoille! Ilta ei olisi onnistunut ilman teidän mukanaoloanne!

 
    

Tieteiskahvila

No pictures in Gallery

    

Tampereella tapahtuu...

The Café Scientifique, The Finlayson Factory, Wayne's Café ma 9.5. kello 18.30

Dr Pepe Cuezva (Autonomous University of Madrid): "Do Cancer Cells Have an Achilles´ Heel?"

Yliopistokaupunkina Tampereella on käytettävissään mahtava "reservi" maailman huippuasiantuntijoita, jotka luennoivat Café Scientifique'ssa yhteistyössä yliopiston ja Tampereen Finn-Brittien kanssa. Näihin tilaisuuksiin ovat kaikki Finn-Britit tervetulleita!

Lue lisää: www.uta.fi/imt/cafe scientifique/index.php

 
HUHTIKUU  2011
    

Federation AGM

picture gallery

    

Keskusjärjestön vuosikokous Kuopiossa la 9.4. (-10.4.), Hotelli Scandic

Suomalais-brittiläisten yhdistysten keskusjärjestön vuosikokous pidettiin tänä keväänä Kuopiossa Hotelli Scandicin tiloissa lauantaina 9.4.  Vuosikokous alkoi kello 16.30. Kokous valitsi keskusjärjestön uudeksi puheenjohtajaksi Tarja Teitto-Tuckettin Tampereelta pitkäaikaisen puheenjohtajan ja vaikuttajan Marja Salon siirtyessä "eläkkeelle". Keskusjärjestön hallituksessa jatkaa muiden mukana myös meidän puheenjohtajamme Anneli Oinonen.

Virallisten kokousasioiden jälkeen oli vuorossa Marja Salon kukittaminen. Myös pitkäaikainen hallituksen jäsen  Henrik Ramsay jätti paikkansa. Niin Marjan kuin Henrikinkin jättämä aukko on todella vaikea täyttää - mutta onneksi molemmat lupautuivat toimimaan vielä taustatukena.

Illallinen alkoi kello 18 ja herkullisen aterian aikana eri puolilta Suomea tulleet paikallisjärjestöjen edustajat vaihtoivat vilkaasti ajatuksiaan ja kokemuksiaan. Ilta huipentui loistavaan musiikkiesitykseen, jossa saimme kuulla englantilaista musiikkia kautta aikojen kahden monipuolisen muusikon, Richard Nichollsin ja Tuija Ojalan, esittäminä.

Sunnuntai-aamuna 10.4. kokousvieraat vieraat kaupunkikierrokselle. Saimme tutustua Kuopion kaupunkiin ja sen historiaan asiantuntevan oppaan Raimo Turjanmäen opastuksella. Teimme mm pienen kävelyn viime kesän asuntomessualueella ja ihastelimme sen kauniita taloja järven rannalla. Kierroksen aikana saimme todeta, että Kuopiossa on kova buumi rakentaa uutta, niin tiedettä kuin viihtyisiä asuntoalueita. Vaikuttava kokemus oli järven poikki rakennettu Saaristokatu kahdeksine siltoineen ja upeine maisemineen. (Kevään Finn-Brit Magazinen kansikuva!) Kierros päättyi Puijon tornille, jossa pyörivässä ravintolassa nautittiin mainio lounas - lohikeittoa ja mustikkapiirasta! Puijolta vieraat kuljetettiin rautatieasemalle ja saatettiin kotimatkalle.

Kiitos Kuopio vieraanvaraisuudestasi! Tulemme toistekin!

 
MAALISKUU  2011
    

Irlantilainen ilta

picture gallery

    

Irish Evening by Paul Currie, a native of Belfast, ti 15.3. kello 18.30-20.30, Ravintola Piparkakkutalo

Hyvinkäällä vaikuttava jäsenemme Paul Currie piti meille mielenkiintoisen esityksen irlantilaisuudesta. Tämä Belfastista kotoisin oleva englannin opettaja loihti silmiemme eteen upeita maisemia niin Pohjois-Irlannista kuin Irlannin tasavallasta. Moneen kuulijaan tarttui varmaan matkakuume ja evästykseksi saimme nipun hyviä vinkkejä ja webbiosoitteita, joiden pohjalta voisi tehdä oman matkasuunnitelman. Itse jouduin myöntämään, kuinka vähän tiesin näistä maista! Kiitos Paul käynnistäsi ja mahtavasta tietoiskusta! Ja kuulijat ihastelivat, miten mukavaa oli kuunnella hänen hyvää ja kaunista englantia!!! Toivomme saavamme Paulin mukaan tilaisuuksiimme useammin!

 
HELMIKUU  2011
    

Yhdistyksen vuosikokous

No pictures in Gallery

    

Hämeenlinnan Suomalais-Brittiläisen Yhdistys ry:n Vuosikokous ma 21.2. kello 18.00, Ravintola Popino

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin  maanantaina 21.  helmikuuta kello 18.00 Ravintola Pizzeria Popinossa.

Vuosikokous hyväksyi yhdistyksen toimintakertomuksen ja tilit v:lta 2010 sekä myönsi tilivelvollisille vastuuvapauden vuoden 2010 tileistä. Vuosikokous päätti, että  yhdistyksen virkailijoina jatkavat samat henkilöt kuin edellisenä vuonna.

Toimihenkilöt v. 2011 ovat: puheenjohtaja Anneli Oinonen, varapuheenjohtaja Matti Vanhanen, sihteeri Pirjo Lindström ja rahastonhoitaja Harri Mattila. Muina hallituksen jäseninä jatkavat Tiina Hahl-Kulmala, Liisa Harjula, Seija Kallioportti, Auli Kaurtola, Tuula-Marja Lehtonen, Aili Tiihonen. Kulttuuri-ja seuratoimikunnassa jatkavat Seija Kallioportti, Aili Tiihonen, Pirkko Ristolainen ja Tea Vanhapelto.

Jäsenmaksu säilyi myös entisellään: 10,-/aikuisjäsen ja 5,-/nuorisojäsen (alle 21v.).

Virallisen osuuden päätyttyä yhdistys tarjosi osanottajille kevyen iltapalan. Aterioinnin lomassa ohjelma jatkui leikkimielisellä Englanti-aiheisella tietokilpailulla. Parhaana tietäjänä runsaasti kunniaa keräsi joukkue Liisa Harjula, Liisa Olanne ja Harri Mattila. Onnittelut voittajille! Ja kiitokset kaikille tietoviisaille tiukasta kisasta!

Vilkasta keskustelua syntyi pohdittaessa tämän vuoden toimintaa. Tervetuloa mukaan yhdistyksen tapahtumiin!

Hallitus

 
TAMMIKUU  2011
    

Musikaali

No pictures in Gallery

    

Musikaali Ava & Frank, Musiikkiteatteri Palatsi, Tampere

Aloitimme uuden vuoden räväkästi  glamourintäyteisellä musikaalilla Ava & Frank. Tapahtumapaikka oli Tampereen keskustassa v. 1820 rakennettu jykevä rakennus. Monien vaiheiden jälkeen tässä upeasti remontoidussa  Musiikkiteatteri Palatsissa on nykyään mahdollisuus nauttia mannermaiseen tyyliin sekä maittavasta menyystä että sykähdyttävistä musiikiesityksistä.

Arja Koriseva Avana ja Miro Honkanen Frankinä esittivät ikivihreitä sävelmiä ja paljastivat yleisölle kipeitä kohtia kahden räiskyvän taiteilijan riistiriitaisesta avioliitosta.

Ilta oli erittäin onnistunut. Palatsiin voi mennä toistekin vaikka ystävien kera uudenlaiseen illanviettoon. Tietoa löydät osoitteesta www.palatsiteatteri.fi